Fizikai és lelki trauma

Tegnap elalvas közben a lelki és fizikai traumarol kezdtem el gondolkozni. Mindkettő nagyon hirtelen megesik és olyan nagy hogy egy életre megmarad ha nemfoglalkozik vele az ember vagyis elfogadja hogy csak ez a realitás létezik. Szerencsémre volt pillanat amikor meglepő módon fájdalom mentesen tudtam lehajolni így foglalkoztatni kezdet a dolog mit csináltam másképp. Tegnap abszolvaltam vezetett meditálást hogy legyen tapasztalatom és az eredmény hosszabb fájdalom mentesek derektajt. Évek alatt a trauma véget az idegek egyszerűen felvettek a trauma által okozott új standard érzést. Így hát tovább szentelek időt az edzéseknek és meditációknak. Az érzés a testben végtére kémiai eredmény és a kémiát lehet módosítani.

Ami a lelki traumát illeti ott nagyon használ egy jó barát akiben mindenképp meg kell hogy bíz. Lehet több ilyen jó barát, téma függő. Kimondasal leteszi a terhet az ember és kicsit megszabadul tőle az ember. Esetleg itt a lehetőség leirni de az nem olyan hatásos, szerintem. De ami legjobbnak minősült számomra az ha sikerül találni olyan embert akiben megbizol és tud jól kérdezni, vezetni hogy észreveszed hogy is csinálod azt a trauma érzést vagyis mintha tükröt állítana szembe. Mivel tudod hogyan és miért csinálod akkor sokkal egyszerűbb azt elfogadni és így másképp cselekedni.

Miért írtam le? Nekem, szerintem fontos, amiről nincs beszélve se tanitva az iskolába viszont minden embernek élete része lehet bizonyos eletszakaszba. Másrészt hiszek a kolektív tudatban.

Nekem bevalt az hogy “aki keres, az talal”.

Advertisements

Author: Michal Zuber

Full stack developer, biker and rollerblader. Owner and developer at https://nevilleweb.sk/ Co-founded http://neville.sk/ Blog at https://michalzuber.wordpress.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s